
Першим етапом будь-якого будівництва великого об’єкта є професійна розробка проекту, яку повинні проводити фахівці з достатнім досвідом роботи в цій сфері. Один з найбільш важливих аспектів успішного проектування – це ретельно продуманий список устаткування і план його розміщення в ресторані.
До основних факторів продуктивної діяльності закладу громадського харчування в першу чергу відноситься правильне розміщення будівлі. Наприклад, ресторан, що пропонує ділові обіди, найдоречніше відкривати неподалік від бізнес-центру. А заклад швидкого харчування рекомендується відбудовувати в місці, де постійно перебуває велика кількість людей.
Будівництво кафе, ресторанів і барів – це досить специфічне напрям. До будівель, в яких розташовуються подібні заклади, висуваються особливі вимоги. Тут обов’язково повинні дотримуватися санітарно-гігієнічні та протипожежні норми, а також враховуватися екологічні та технологічні стандарти.
Компанія Vip Design надає комплексні послуги зі зведення будинків для закладів громадського харчування «під ключ» і виконання окремих будівельних робіт на об’єктах. Наші клієнти можуть бути впевнені в тому, що їх новий ресторан буде повністю відповідати вимогам до безпеки і виділятися оригінальним оформленням на тлі інших закладів.
Що необхідно зробити до початку будівництва ресторану?

У процесі формування бюджету, що виділяється на проведення будівельних робіт, слід врахувати організацію таких елементів, як:
- якісна система вентиляції приміщення;
- гарна шумоізоляція;
- професійна система пожежної безпеки;
- головний і запасний виходи;
- випуск вологи в технологічних приміщеннях і зонах з високою вологістю;
- виділяється потужність (в кВт);
- комплекс підсобних приміщень для персоналу закладу.
Особливості будівництва кафе та ресторану в Києві

Будівництво барів, ресторанів і кафе – це складний процес, який складається з цілого ряду різних дій. Професійний підхід до зведення будівель для закладів громадського харчування грунтується на таких аспектах:
- Отримання дозвільних документів. Для того щоб почати роботу на об’єкті, необхідно відразу подбати про оформлення всієї документації, що дозволяє використовувати ділянку для будівництва на законних підставах.
- Створення проекту. Даний етап включає розробку моделі майбутньої будівлі, виконання креслень, раціональне планування приміщень і комунікаційних систем.
- Забезпечення безпеки у всіх сферах. Тут в проект включають систему відеоспостереження за територією майбутнього закладу, а також правильно продумують систему пожежної безпеки будівлі.
- Реалізація проекту. На цьому етапі будівельна бригада займається безпосереднім зведенням будівлі згідно всім існуючим вимогам і стандартам.
- Монтаж комунікаційних мереж, ресторанного устаткування і технічних пристроїв.
Які терміни будівництва ресторану або бару під ключ?

Середній термін, за який завершується будівництво ресторану або іншого закладу громадського харчування, становить 1,5 року. Однак в разі продуктивної співпраці між виконавцем і замовником час на виконання такої роботи може скорочуватися до 4-5 місяців.
Етапи будівництва кафе і барів

Споруда закладів громадського харчування здійснюється поетапно. Дотримання правил і вимог до якості виконуваних робіт на кожному етапі гарантує отримання позитивного результату після завершення будівельного процесу.
Проектування об’єкта

Спочатку архітектори розраховують площа, необхідну для повноцінного функціонування закладу. У неї входять зал з необхідною кількістю посадочних місць, кухонна зона, окремі цехи, склади, приміщення для розміщення адміністрації і ділянку, в якому розташовується вітрина. При створенні проекту аналізуються характеристики грунту і погодних умов в даній місцевості, а також наявність можливості підведення комунікацій.
Будівельні роботи

На даному етапі в залежності від особливостей грунту і ваги конструкції визначають відповідний тип фундаменту. Потім бригада робітників збирає конструкцію, встановлює стіни і проводить покрівельні роботи. Такий процес зазвичай займає близько 14 днів.
Підведення комунікацій

Грамотне облаштування комунікаційних систем – важливий елемент будівництва будь-якого закладу. Тут виробляється підключення електрики, прокладається каналізаційна і вентиляційна системи, встановлюється опалювальне обладнання і стоки.
Внутрішня і зовнішня обробка

Даний вид робіт безпосередньо залежить від тематики майбутнього закладу, а каркасна конструкція ніяк не пов’язується з певними матеріалами.
Яка вартість спорудження ресторану під ключ в Києві?

Кошторис формується на основі безлічі параметрів, наприклад, використовуваних будівельних і оздоблювальних матеріалів, технологій виконання робіт та особливостей дизайну. Для отримання вартості споруди конкретного ресторану під ключ фахівці повинні підготувати проектну документацію.
Замовити будівництво ресторанів, кафе і барів під ключ в Vip Design

Основне правило роботи нашої компанії – це максимальна якість за мінімальний термін за доступною ціною. Серед інших переваг варто відзначити:
- індивідуальний підхід до кожного клієнта;
- оформлення всіх необхідних документів;
- роботу над великими проектами з великою кількістю посадочних місць;
- суворе дотримання термінів, відведених на будівництво;
- можливість замовлення виготовлення меблів і розробки торгового обладнання.
Розробка проекту ресторану, кафе або іншого закладу громадського харчування – одна з найважливіших складових успішного результату. Професійний підхід до цього завдання забезпечить прибутковість і розвиток ресторанного бізнесу в майбутньому. Даний вид робіт або комплексні послуги з будівництва під ключ можна замовити в нашій компанії Vip Design.